Matematik

Skæringspunkt mellem to linjer

25. marts 2015 af DoraKro (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende to linjer, som skærer et punkt:

Skærmbillede 2015-03-25 kl. 21.06.01.png

 Er der nogle dygtige, som kan hjælpe mig med at finde punktet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af peter lind

Du kan ikke regne med at de skærer for samme værdi af parametrene så omdøb den ene af den til s

Sæt derefter de to parameterfremstilling lig hinanden. Det giver en vektorligning i de 2 ubekendte som du må løse


Svar #2
25. marts 2015 af DoraKro (Slettet)

Det har jeg netop prøvet, men synes ikke det giver mening da jeg for to forskellige s-værdier (har omdøbt dem til s og t)


Svar #3
25. marts 2015 af DoraKro (Slettet)

\begin{pmatrix} 6\\ 5\\ 5 \end{pmatrix} +s*\begin{pmatrix} -6\\ 0\\ 0 \end{pmatrix} = \begin{pmatrix} 6\\ 1\\ 6 \end{pmatrix}+ t*\begin{pmatrix} 0\\ 3\\ -0,75 \end{pmatrix}
x: 6 - 6·s = 6 
    s = 0

y: 5 =1+3·t
    t = 4/3

z: 5=6-0,75·t
    t = 0,133333

Det giver ikke så meget mening ved du hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2015 af peter lind

så har du regnet forkert. Hvad præcist har du gjort ?


Svar #5
25. marts 2015 af DoraKro (Slettet)

Ja, jeg tror også jeg har regnet noget forkert. Hvis jeg ligningen l for et plan og parameterfremstillingen m for en linje, hvordan finder jeg så skæringspunktet?

Skærmbillede 2015-03-25 kl. 21.46.43.png


Svar #6
25. marts 2015 af DoraKro (Slettet)

Jeg skulle helst få et skæringspunkt på (6,5,5), men får det til (6,5,-4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2015 af peter lind

 Ligningen for z er rigtig; men du beregner t forkert.

Da jeg skrev #4 havde jeg desværre ikke set dit indlæg i #3,

Du har at s = 0 indsætter du det i den færste parameterfremstilling får du netop (6, 5, 5) 


Svar #8
25. marts 2015 af DoraKro (Slettet)

Okay, det er fordi at i min opgave (nedenfor) er jeg ved at løse d'eren. Jeg har i opagve a parameterfremstillingen m, mens jeg i opgave c får l. Er løsningsmåden jeg tænker på i #0 så rigtigt?

Skærmbillede 2015-03-25 kl. 21.06.01.png

1584309.png

Vedhæftet fil:1584309.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2015 af peter lind

Hvis de to parameterfremstillinger er resultatet af a og c så ja


Svar #10
25. marts 2015 af DoraKro (Slettet)

Kan jeg spørge hvorfor min beregning af t er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2015 af peter lind

z: 5=6-0,75·t  <=> 0,75t = 1 <=> t = 1/0,75 = 4/3
    og altså ikke t = 0,133333


Svar #12
25. marts 2015 af DoraKro (Slettet)

Tusinde tak skal du have!


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.