Matematik

Toppunkt

25. marts 2015 af Paradoks (Slettet) - Niveau: B-niveau

 a) f(x)=2x^2+5x-7   
b) f(x)=-4x^2+4x+3 
c) f(x)=2,3x^2+9
d) f(x)=100x^2+45x
 e) f(x)=-0,02x^2-9x-5 
 f(x)=-22x^2+4x-45
Find toppunktet for 2.gradspolynomierne I opgave 1.

Hvordan gøre jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af PeterValberg

Toppunktet for parablen y = ax2 + bx + c kan bestemmes som:

T_p\left(\frac{-b}{2a}\;,\;\frac{-d}{4a} \right )

hvor d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.