Matematik

andengradspolynomium

28. marts 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en andengradspolynomium, og p er bestemt ved:
p(x)=3*(x+5)*(x+7)

Jeg skal bestemme konstanterne a, b, c, når p skrives i formen: p(x)=ax^2+bx+c.

Jeg har aldrig haft sådan en opgave før, så ved ikke hvor jeg skal starte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud. Derefter kan man aflæse polynomiets koefficienter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2015 af SuneChr

Man ser umiddelbart, at
a = 3
c = p(0) = 3·5·7


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Endelig har man, at

        b = p'(0) = 3·5 + 3·7


Svar #4
28. marts 2015 af pashtoon123 (Slettet)

hvorfor p'(0)? skal man differentier deN?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Koefficienten b i 2.-gradspolynomiet p(x) = ax2 + bx + c er lig med p'(0) . Man kan blot gange polynomiet ud og så aflæse koefficienterne som anvist i #1.


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.