Matematik

Hjææælp

30. marts 2015 af marcandersen1997 - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg har virkelig brug for hjælp med at par opgaver, hvor jeg er helt blank.

Håber i kan hjælpe mig med opgaverne :)

For en person A viser nedenstående tabel udviklingen i vægten, efter at A har benyttet et bestemt slankemiddel i 4 uger. 

Antal uger slankemidlet er benyttet

0

4

A's vægt (kg)

108

124

Udviklingeni A's vægt kan men tilnærmelse beskrives ved en model på formen

y= b * ax

hvor y er vægten i kg, og x er det antal uger, slankemidlet er benyttet.

a) bestem tallene a og b

For en anden person B er udviklingen i vægten givet ved

y= 89 * 0,973x ,

hvor y er vægten i kg, og x er det antal uger, slankemidlet er benyttet.

b) hvor mange uger skal der gå, før B's vægt er nede på 80 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der menes måske, at man skal bestemme en eksponentiel model y = b · ax gennem de to datapunkter

       (0 , 108)    og   (4 , 124)

men det tyder da ikke på, at det er et slankemiddel. Er tallene opgivet korrekt?

b) Løs ligningen      y = 89 · 0,973x = 80 .


Svar #2
30. marts 2015 af marcandersen1997

Du har ret, der skal bestemmes en eksponentiel model :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Måske viser tabellen personens vægt efter at han er holdt op med at benytte slankemidlet, hvorefter der tages på i vægt igen.


Svar #4
30. marts 2015 af marcandersen1997

Måske hjælper det, hvis jeg stiller det op sådan her:

Antal uger hvor slankemiddel er brugt:   0       4

A's vægt:                                              108     124


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men i #0 skriver du jo

For en person A viser nedenstående tabel udviklingen i vægten, efter at A har benyttet et bestemt slankemiddel i 4 uger.


Svar #6
30. marts 2015 af marcandersen1997

Ja lige netop, altså det er det der står i opgavebeskrivelsen :) ved "Antal uger hvor slankemiddel er brugt", det er altså person A der har brugt slankemiddel, og i "A's vægt", der får vi så at vide at han faktisk er steget i vægt, i stedet for at han har slanket sig :) I 4 uger har han brugt slankemiddel, hvor hans vægt så er steget til 124 :) 


Svar #7
30. marts 2015 af marcandersen1997

??


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Uanset hvordan det fortolkes, skal man bestemme en eksponentialfunktion gennem de to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2015 af mette48 (Slettet)

I #1 angiver du niveauet til 8. klasse

Dette passer ikke med at der ønskes bestemmelse af en eksponentialfunktion.

har du skrevet forkert niveau eller skulle der have stået

b) Løs ligningen      y = 89 · 0,973x = 80 ?


Svar #10
30. marts 2015 af marcandersen1997

Hvorfor tror du ikke jeg går i 8. klasse?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Din egen profil siger jo STX 3.g .

Man kan ofte ikke regne med det niveau som en trådstarter har valgt, og profilerne kan også være misvisende.

Her er et link til en anden tråd på SP hvor samme opgave er diskuteret

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1466715

og det fremgår, at der er tale om en tidligere eksamensopgave på HF Mat C.


Svar #12
30. marts 2015 af marcandersen1997

Okay, det med STX 3.g er ikke rigtigt, men det ér rigtigt at jeg går i 8. klasse. Og bare fordi denne opgave har været en HF-eksamensopgave er det da ikke ensbetydende med at man ikke kan have det i 8. klasse.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er vel ikke umuligt, men bare ikke særlig sandsynligt. Jeg ville formode, at renteformlen er den form for eksponentialfunktion, der stiftes bekendtskab med i folkeskolen.


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.