Matematik

Statistik normalfordelingspapir

03. april 2015 af Simon888 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal løse vedhæftede opgave. Jeg har tegnet den ind på normalfordelingspapiret og bestemt spredningen. Jeg er dig i tvivl om, hvordan den anden del skal løses. Der står man skal aflæse det ud fra papiret. Hvordan gør man det ?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2015 af Soeffi

Kan du lægge et billede af papiret op?


Svar #2
03. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Jeg har ikke lige lavet det endnu, men det kunne eksempelvis se sådan her ud. I det eksempel, hvad ville for f.eks. være sandsynligheden for at få en observation mellem [40,42] og en observation mellem ]-uendelig,36], altså hvordan aflæses det ?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2015 af SuneChr

150*
Afsæt (4 ; 0,30) og (5 ; 0,50) på papiret og træk en ret linje mellem de to punkter.
Sandsynligheden, for at en måleværdi ligger i et givet interval, er differencen mellem sandsynlighederne af intervallets endepunkter.
p(x ∈ [4 ; 5]) = 0,50 - 0,30


Svar #4
03. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Hvordan finder man så sandsynligheden for noget er mindre end 5, altså ]-uendelig,5] ? Her kan man vel ikke finde sandsynligheden for endepunktet -uendelig ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2015 af SuneChr

p(x ∈ ]- ∞ ; a]) = p(a)
p(x ≤ 5) = p(5) = 0,50            μ = 5


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2015 af SuneChr

Man erindrer, at
p(x ∈ ]- ∞ ; ∞[) = 1
og
p(x ≤ μ) = 0,50
og
p(x ≥ μ) = 0,50


Svar #7
04. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Hvis man så ønsker at finde sandsynligheden for p(x ? [3,8[), vil den så være givet ved p(x ? [3,8[) = p(3) ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2015 af SuneChr

p(x ∈ [3 ; 8[) = p(x ≤ 8) - p(x ≤ 3) = p(8) - p(3)


Svar #9
04. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Arh den lavede uendelig om til et 8-tal. Samme spørgsmål bare med uendelig istedet for 8. Beklager.
Jeg tror nemlig jeg er med på det med et interval mellem to tal, men mellem et tal og uendelig driller mig.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2015 af SuneChr

p(x ∈ [a ; ∞[) = p(x < ∞) - p(x ≤ a) = 1 - p(a)


Svar #11
04. april 2015 af Simon888 (Slettet)

Fedt nok. Tak

Skriv et svar til: Statistik normalfordelingspapir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.