Matematik

Opgave med rente regning

04. april 2015 af andreasnvester (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! Jeg sidder med en opgave, der driller lidt.. Det drejer sig om rente regning. Opgaven lyder som følgende: En pige fra Aalborg tog et forbrugslån efter en shoppingtur med variabel rente. Renten var 2% det første år. Derefter blev den ændret til 6%, 8% og 3% de efterfølgende år. Pigen lånte 10.000 kr. uden at betale noget tilbage disse år. a) Hvor meget var den samlede rente i procent over perioden? b) Hvor mange penge tabte pigen til renten over perioden? 

I den første opgave tænker jeg man tage hensyn til renters rente, ved at man bruger formlen for fremskrivningsfaktoren: F = 1 + r. Men jeg kan simpelthen ikke få det til at give mening..

Håber der er nogen som kan give et par hint! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2015 af 123434 (Slettet)

renten=2%

F=1+2/100=1,02

renten 8%

F=1+8/100=1,08

renten=3%

F=1+3/100=1,03

a) 10.000kr*1,02*1,08*1,03=11.346,48 kr

Pigen lånte 10.000 kr, men beløbet sneg sig op på 11.346,48 kroner i renter

b)

Pigen kommer af med 11.346,48 kroner for lånet, men hun får kun 10.000 kroner

Hun mister

11.346,48-10.000=1.346,48 kroner


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2015 af SuneChr

# 1
Der mangler faktor 1,06 i dine ellers rigtige multiplikationer.
1,02·1,06·1,08·1,03 = 1,20272688
Beløbet er, efter fire år, vokset til  10000·1,20272688 kr.
Beløbet bliver da en del større.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2015 af 123434 (Slettet)

a)

renten=2%

F=1+2/100=1,02

renten 8%

F=1+8/100=1,08

renten=3%

F=1+3/100=1,03

renten=6%

F=1+6/100=1,06

10.000kr*1,02*1,08*1,03*1,06=12027,27kr

Pigen kommer af med 12027,27 kr, men hun får kun 10.000 kr at forbruge for

b)

Hun taber

12027,27kr-10.000kr=2027,27 kr


Svar #4
04. april 2015 af andreasnvester (Slettet)

Tusinde tak! 


Skriv et svar til: Opgave med rente regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.