Matematik

Hjælp til aflevering om eksponentialfunktioner

04. april 2015 af Majski (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Hvordan findes fordoblings- og halveringskonstanten for en eksponentialfunktion?

Hvordan afgøres det om en given udvikling kan beskrives ved en eksponentialfunktion?

Hvad skal man huske, når man arbejder med årstal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

For en eksponentialfunktion     f(t) = b · at :

         Hvis a > 1 taler man om en fordoblingskonstant:   T2 = log(2) / log(a)

         Hvis 0 < a < 1 taler man en halveringskonstant:    T1/2 = log(1/2) / log(a) = -log(2) / log(a)

Man kan foretage regression med en eksponentiel model.

Arbejdes der med årstal, benytter man som regel antallet af år efter et bestemt årstal som den uafhængige variable.


Svar #2
04. april 2015 af Majski (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Men tror du muligvis, at du kan uddybe det med regression? - Lige præcis det her, har vi ikke gennemgået i vores undervisning, så derfor er det lidt svært at forstå. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så må du jo læse om det selv, i din bog eller andetsteds.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2015 af mathon

  For en eksponentialfunktion     f(t) = b · at :       a,b  ∈ R+

  Hvis a > 1 er funktionen voksende, hvilket ofte udtrykkes med en fordoblingskonstant: 
  T2 = log(2) / log(a)

  Hvis a < 1 er funktionen aftagende, hvilket ofte udtrykkes med en halveringskonstant: 
  T1/2 = -(log(2) / log(a))


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering om eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.