Matematik

Beregne vinkler i en vilkårlig trekant

10. april 2015 af xxtom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder med en matematik opgave hvor jeg skal beregne to vinkler i en vilkårlig trekant, jeg kender tre sider, men ingen vinkler, hvilken formel kan jeg så bruge?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2015 af peter lind

brug cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2015 af mathon

                                     \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

                                     \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                                     \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Skriv et svar til: Beregne vinkler i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.