Matematik

Find rumfanget af en kugle

11. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan finder jeg rumfanget af en kugle med diameter 30,

og hvordan finder jeg rumfanget af en kegle der er 30 cm høj og har en grundflade med Radius 3


Svar #1
11. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet)

4/3 *3,14 * 30^3

Er den sådan den første skal være?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2015 af mathon

                             V_{kugle}=\frac{\pi }{6}\cdot d^{\, 3}


Svar #3
11. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet)

Hvorfor skal der stå 6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2015 af mathon

                            V_{kegle}=\frac{\pi }{3}\cdot h\cdot r^{\, 2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2015 af mathon

#3
                             V_{kugle}=\frac{4}{3}\cdot \pi \cdot r^3=\frac{4}{3}\cdot \pi \cdot \left (\frac{d}{2} \right )^3=\pi \cdot \frac{4}{3\cdot 8}\cdot d^{\, 3}=\frac{\pi }{6}\cdot d^{\, 3}


Skriv et svar til: Find rumfanget af en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.