Matematik

Lineær funktion opgave

11. april 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Du får 500 kr. til din fødselsdag. Du bestemmer dig for at bruge 20 kr. om dagen, indtil alle pengene er brugt. Opstil en funktionsforskrift, f(x), som beskriver sammenhængden mellem det beløb du bruger, som funktion af antal dage. 

         f(x) = - 20x + 500

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2015 af Toonwire

#0

Ja, det er rigtigt. Dog bør du nok tilføje følgende afgrænsning:

f(x)=-20x+500~~~~,~~~x\in [0;25]

Grunden er, at der kun bruges 20 kr. om dagen indtil de 500 kr. er opbrugt  f(25)=-20\cdot 25=-500+500=0


Svar #2
11. april 2015 af UG124 (Slettet)

#1

Tusind tak for dit svar.


Svar #3
11. april 2015 af UG124 (Slettet)

#1

Hej igen.

Jeg har vedhæftet et billede, hvori jeg har lavet opgave 4a.

4a.: f(x) = 12x

Men jeg kunne godt bruge hjælp til de andre 2 opgaver. 

Vedhæftet fil:Opgave 4.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2015 af Toonwire


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2015 af Toonwire

#3

Du skal sådan set bare følge det princip du gjorde i 4a.

b)
Hvis 16 boller svarer til at man skal bruge 400g mel, svarer det til at man per bolle skal bruge 
\frac{400\text{ gram mel}}{16 \text{ boller}}=25~ \frac{\text{gram mel}}{\text{ bolle}}

Dvs. som funktionsudtryk stiger mel-mængden med 25 når antal boller stiger med én:   g(x)=25x 

c)
Samme fremgangsmåde. Her har du allerede forholdene i "per kop".
Ligesom du i opgave a skulle finde prisen "per liter"
 


Svar #6
12. april 2015 af UG124 (Slettet)

#5

Tusind tak for din hjælp.

Er c) 

            t(k) = 5k

; hvor t(k), afhængig af antal kopper, k, er gram teblade.

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2015 af Toonwire

#6

Yep :)


Skriv et svar til: Lineær funktion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.