Matematik

Parabler -Usikker

13. april 2015 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder: Bestem koordinatsættet for parablens toppunkt 

Funktionen lyder 4x^2-8x+2

Har fundet frem til at:
Diskriminanten = (-8)^2-4*4*2=32 
Toppunkt x= (-8)/(2*4)=-1

Toppunkt y= 32/4*4

Men er ikke sikker på at mine beregninger er rigtige

Har også vedhæftet min parable, men synes at toppunktet rammer forkert 

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af mette48 (Slettet)

y=4x^2-8x+2

toppunkt x= -(-8)/(2*4) = 1

y =4*12-8*1+2=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2015 af Soeffi

#0

Spørgsmålet lyder: Bestem koordinatsættet for parablens toppunkt 

Funktionen lyder 4x^2-8x+2

Toppunkt x= - (-8)/(2*4)=+1

Toppunkt y= 32/4*4


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af mette48 (Slettet)

Toppunkt y = -d/4a = (- (b2-4ac)/4a = (-((-8)2-4*4*2)/(4*4) = - (64-32)/16 = - 32/16=-2

#2 har tabt et minus


Skriv et svar til: Parabler -Usikker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.