Matematik

omskriv

13. april 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.

Kan ikke umiddelbart regne den ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af mathon

              \left (x+3 \right )^2+\left (y-5 \right )^2=2^2


Svar #2
13. april 2015 af piabing (Slettet)

jeg ved ikke lige hvordan cirkler kommer ind i billedet i analytisk geometri 2D - men kan du forklare, hvordan jeg regner denne her ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-04-13 kl. 20.04.56.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

For punkter på x-aksen gælder der, at y = 0. Skæringspunkternes x-koordinater findes derfor ved at løse ligningen

        (x-1)2 + 02 = 36

dvs

        (x-1)2 = 62

eller

        (x-1)2 - 62 = 0

dvs.

        (x-1-6)·(x-1+6) = 0 .

Benyt nu nulreglen til at løse færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2015 af mette48 (Slettet)

Cirklen har centrum i (1,0) og radius 6

tegn en skitse af cikrlen og x-aksen

se på skitsen, hvor skærer cirklen x-aksen


Skriv et svar til: omskriv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.