Matematik

Differentialligninger

15. april 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg kunne godt bruge noget hjælp til, at komme igang med de forskellige delspørgsmål i denne opgave

Vedhæftet fil: 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af Stats

1.jpg

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Der er tale om en lineær differentialligning af første orden med konstante koefficienter.

b) Beregn dy/dt , når y = 500 ved at indsætte i differentialligningen.

c) Beregn dy/dt , når y = 50 vedat indsætte i differentialligningen.

d) Parameteren 21 angiver omgivelsernes temperatur.

e) Løs differentialligningen ved separation af de variable (y-21) og t .


Svar #3
17. april 2015 af unicorn12 (Slettet)

#2
a) Der er tale om en lineær differentialligning af første orden med konstante koefficienter.

b) Beregn dy/dt , når y = 500 ved at indsætte i differentialligningen.

c) Beregn dy/dt , når y = 50 vedat indsætte i differentialligningen.

d) Parameteren 21 angiver omgivelsernes temperatur.

e) Løs differentialligningen ved separation af de variable (y-21) og t .

Angående B: -2*(500-21) -> -958
Hvad er enheden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

I differentialligningen måles y i grader og t i timer, så differentialligningen beregner dy/dt i enheden ºC/h .

Temperaturen falder med hastigheden -dy/dt , så for y = 500ºC giver dette

        -dy/dt = 2·(500-21) = 2·479 = 958 ºC/h = 958 ºC/(60 min) = 15,97 ºC/min


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.