Matematik

Eksamensæt

15. april 2015 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et problem med at løse de her spørgsmål. Hvis nogen kunne hjælpe. tak på forhånd.

1. En solrig sommerdag vokser koncentrationen af algere i vandet med 4% i timen. Til at begynde med er en koncentrationen af alger på 120 mio pr. L.
Opstil en model
 

2. En retvinkel trekant. Jeg skal udregne sidelængderne .
a = 8 og C = 90 grader

3. En storbys areal bestemmes ved formlen
f(x)=146.7*x^0.67
a) Bestem storbyens areal med 1,23 mio. indbyggere

b ) Hvor mange procent vokser arealet, når indbyggertallet fordobles


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af PeterValberg

1) eksponentiel vækst:   y = b·ax

2) http://cossincalc.com/

3) Bestem tallet f(1,23)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

Ved opgave 2, jeg kan ikke bare sætte det ind i den hjemmeside. Jeg har kun 2 kendte variabler


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2015 af PeterValberg

#2 så mangler du en oplysning, for du kan IKKE beregne resten med de to oplysninger.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

Jeg kender arealet og den er 24, men ved ikke hvordan man så gør


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2015 af Soeffi

#4

Jeg kender arealet og den er 24, men ved ikke hvordan man så gør

Så ved du, at ½ab = 24.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2015 af PeterValberg

hvor a = 8 og C = 90º

Arealet kan bestemmes vha. kateterne (siderne a og b),
da du kender arealet og længden af siden a, kan du sagtens
bestemme længden af siden b, som:

T_{ABC}=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b\quad\Leftrightarrow\quad b=\frac{2\cdot T_{ABC}}{a}

Længden af hypotenusen c kan herefter bestemmes vha. Pythagoras' læresætning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

100000 tak


Svar #8
17. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

Hvad medopgav 3.b?? Den har jeg svært ved


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2015 af Soeffi


Svar #10
19. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

Jeg kan ikke forstå 3 b på den hjemmeside


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2015 af Soeffi

#10   Jeg kan ikke forstå 3 b på den hjemmeside

Du skal finde ud af hvor meget y vokser i procent, når x fordobles. Du vælger at gå ud fra et bestemt x, der kaldes x1. Du skal dermed finde

\frac{y(2x_{1})-y(x_{1})}{y(x_{1})}\cdot 100\%


Skriv et svar til: Eksamensæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.