Matematik

brug for hjælp

16. april 2015 af jasmini (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har brug for hjælp til disse opgaver da jeg er lidt i tvivl om mit svar er rigtig, 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2015 af Stats

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 16.29.21.png

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2015 af Stats

a)

Indsæt tallet i funktionen

b)

Anvend formlen (1 + ry) = (1 + rx)a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
16. april 2015 af jasmini (Slettet)

forstår stadig ikke hvordan man finder svaret på opgave b 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2015 af Soeffi

#3: Vi vælger at gå ud fra en tilfældig værdi x1 og skal finde væksten af y når x1 fordobles. Dvs. forholdet:

\frac{y(2x_{1})-y(x_{1})}{y(x_{1})}\cdot 100\%

Dette er

\frac{146,7(2x_{1})^{0,67}-146,7(x_{1})^{0,67}}{146,7(x_{1})^{0,67}}\cdot 100\%=

\frac{(2x_{1})^{0,67}-x_{1}^{0,67}}{x_{1}^{0,67}}\cdot 100\%=\frac{2^{0,67}\cdot x_{1}^{0,67}-x_{1}^{0,67}}{x_{1}^{0,67}}\cdot 100\%=

(2^{0,67}-1)\cdot 100\%=59\%

Formlen  (1 + ry) = (1 + rx)a giver det samme idet man skal finde ry og idet rx =100% =1:

ry = (1+1)0,67 - 1 = 0,59 = 59%


Skriv et svar til: brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.