Matematik

Matematikhjælp haster

16. april 2015 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe med denne opgave?

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 22.43.44.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2015 af Toonwire

a)

\\\text{Buel\ae nge =}~\theta r~~~~~~~~~~\theta \text{ regnes i radian}\\ \\\text{Buel\ae nge =}~\frac{\pi}{180}\theta r~~~~~\theta \text{ regnes i grader}\\

b)

Inddel asfalten i 3 områder:
> Store rektagel i midte
> To trekanter der er tilbage.
Rektangelarealet kan du nok godt finde ud af. Trekantsarealet er lidt mere besværligt.
Udnyt areal af cirkel og omliggende kvadrat, med hkørne i bl.a. centrum af cirklen.
Træk den kvarte cirkels areal fra kvadrats areal:
Areal(\Delta)=6^2-\pi \cdot 6^2 \cdot \frac{1}{4}

c)

Længden af |PQ| kan skrives  10-x.
Fortsæt linjestykket |PQ| indtil du rammer linjestykket |BR|. Lad os kalde dette skæringspunkt T.
Så har du at:
|TR| = 5
|RQ| = 6
|QT| = x

Dan en retvinklet trekant ud fra de punkter T, R, Q.
Anvend pythagoras' læresætning:
 x^2+5^2=6^2 ~ ~~\Leftrightarrow~~~x=\left\{\begin{matrix} ~~\sqrt{11}\\ -\sqrt{11} \end{matrix}\right.

Her giver det kun mening at bruge x=\sqrt{11}  ,  da vi ellers ville få en for stor længde (ud over de 10).

Længden |PQ| har vi så nu fundet til 10-\sqrt{11}\approx 6.68


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2015 af Soeffi

Brug evt.denne tegning til beregnng af asfaltens areal. 

Vedhæftet fil:asfalt.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:asfalt.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2015 af Soeffi

Ad #2 Brug evt.denne CAS tegning til beregnng af asfaltens areal. PQ er desuden målt. Rette linjer skærer hinanden i rette vinkler.


Skriv et svar til: Matematikhjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.