Fysik

Radioaktivitet

23. april 2015 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Kan jeg få hjælp til opg. 2

Har vedhæftet et billed af opg.

På forhånd tak.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2015 af mathon

                      A=k\cdot N

                      N=\frac{1}{k}\cdot A

                      N=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2015 af Heptan

2 a) Benyt at aktiviteten er givet ved

A=\lambda \cdot N

hvor

\lambda = \frac{\ln 2}{t_{1/2}}

Du ved at A = 1,5 kBq, og at t1/2 = 3,6 døgn.

b) Nu kender du N0Benyt at

N=N_o\cdot e^{- \lambda t}

hvor t = 1 døgn


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2015 af mathon

2a)

                       N_0=\frac{311040\; s}{\ln(2)}\cdot\left ( 1500\; s^{-1} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2015 af mathon

2b)
                      N(1\;d\o gn )=N_0\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1\;d\o gn }{3,6\; d\o gn}}


Svar #5
23. april 2015 af Elias1991 (Slettet)

Dvs, A(t) er 1,5Bq skal jeg omregne dem til sek. I minus første. Og halveringstiden om til sekunder? Hvad er t, er det 7,2 døgn?

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2015 af Heptan

Det er en god idé at regne det hele i sekunder.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. april 2015 af mathon

                 Bq=s^{-1}     underforstået antal henfald pr sek. Et antal er ubenævnt. Derfor \frac{1}{s}=s^{-1}


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. april 2015 af mathon

2b)

                       N_0=\frac{311040\; s}{\ln(2)}\cdot\left ( 1500\; s^{-1} \right )=6,73104\cdot 10^8


                       N(1\;d\o gn )=N_0\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1\;d\o gn }{3,6\; d\o gn}}

regnes lettest i døgn.


Svar #9
23. april 2015 af Elias1991 (Slettet)

Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.