Matematik

Cirkelafsnit

29. april 2015 af tarvainen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er stødt på dette spørgsmål hvor jeg skal finde arealet af en figur. Jeg har del figuren op i dele, og en af dem er et cirkelafsnit. jeg skal bruge regne reglen A = r2*1/2*(centerviklen - sin(centervinklen))

jeg har regnet på den med mine egne tal, som er:

r = 75,277

centervinklen = 39,22 

det der ikke giver mening er det høje tal jeg kommer frem til. forholdene mellem de andre figure stemmer ikke overens. Kan i hjælpe mig med at finde fejlen?

Mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2015 af mathon

A_{a\! f\! snit}=\left ( \pi \cdot r^2 \right )\cdot \frac{v}{360^{\circ}}-\frac{r^2}{2}\cdot \sin(v)=\frac{r^2}{2}\cdot \left (\frac{ \pi \cdot v}{180} \right-\sin(v) )


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2015 af mathon


                    A_{a\! f\! snit}=\left ( \pi \cdot r^2 \right )\cdot \frac{v}{360^{\circ}}-\frac{r^2}{2}\cdot \sin(v)=\frac{r^2}{2}\cdot \left (\frac{ \pi \cdot v}{180} -\sin(v)\right ) \right)\right)

                    A_{a\! f\! snit}=\frac{75{,}277^2}{2}\cdot \left (\frac{ \pi \cdot 39{,}22}{180} -\sin(39{,}22^{\circ})\right ) \right)\right)=147{,}951


Skriv et svar til: Cirkelafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.