Matematik

Hjælp!

01. maj 2015 af vinther96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En ekspontialfunktion f (x) = b*ax går gennem punkterne ( 0,1) og  (3,4).

Hvad er a og b?
Hvad er den procentvise vækst? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af Therk

Når du ved at funktionen går igennem de to punkter har du to ligninger med to ubekendte:

\begin{align*} f(0) &= b\cdot a^0 = 1 \\ f(3) &= b\cdot a^3 = 4 \end{align*}

Fra den første ligning er det rigtig nemt at finde b. Så ved du hvad b er og kan indsætte det i den anden ligning og finde a!


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.