Matematik

matricer og determinant

09. maj 2015 af chokolokolo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se vedhæftet opgave. Jeg ved godt hvordan man finder determinanten for hhv. A og B. Men jeg har svært ved det når de er sammensat på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2015 af peter lind

Du skal bruge at Det(A*B) = det(A)*det(B)  og det(AT) = det(A)


Svar #2
09. maj 2015 af chokolokolo (Slettet)

Hvad med der hvor det er opløftet i 4? Skal jeg bare gange det(B) og det(A) og derefter opløfte det hele i 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2015 af peter lind

#2 Der gælder at det(C4) = det(C*C*C*C) = det(C)*det(C)*det(C)*det(C) hvilket nemt kan fås af gangereglen i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2015 af jan12344 (Slettet)

I b'eren er A så bare regulær når den er forskellig fra 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2015 af peter lind

Nej A er regulær hvis dens determinant er forskellig fra 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2015 af jan12344 (Slettet)

Jeg præciserer. Jeg får det(A)=a-2. Derved hvis a er forskellig fra 2 bliver A regulær. Eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2015 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2015 af jan12344 (Slettet)

tak


Svar #10
10. maj 2015 af chokolokolo (Slettet)

så jeg har (det(A)*det(B))^4?


Svar #11
10. maj 2015 af chokolokolo (Slettet)

eller er det det(A)^4*(det(B)^4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2015 af peter lind

Det er det samme, så du kan bruge begge


Skriv et svar til: matricer og determinant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.