Matematik

Hjælp til matematik; Lineær funktion

10. maj 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder fast med en opgave i matematik, som lyder:

I en model antages det, at længden L (målt i mm) af en gedde er en lineær funktion af længden s (målt i mm) af geddens øresten.

Bestem forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L går gennem punkterne P( 3 ; 155 ) og Q( 10 ; 791 ), og benyt forskriften til at bestemme længden af ørestenen hos en gedde, som har længden 500 mm.

Jeg har fundet forskriften for L, som er: f(x) = 90,8571x+-117,571

Nu ved jeg bare ikke, hvordan jeg finder længden af ørestenen hos en gedde på 500 mm???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

               Når 
                            y=ax+b
               er
                            x=\frac{y-b}{a}


Svar #2
10. maj 2015 af yasminadem (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke sammenhængen mellem gedden og dens øresten???


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2015 af mathon

               Når 
                            L(s)=\frac{636}{7}s-\frac{823}{7}
               er
                            s=\frac{L+\frac{823}{7}}{\frac{636}{7}}=\frac{7\cdot L+823}{636}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2015 af mette48 (Slettet)

længden L (målt i mm) af en gedde er en lineær funktion af længden s (målt i mm) af geddens øresten. længden = f(x)  og geddens ørester = x

bestemme længden af ørestenen hos en gedde, som har længden 500 mm

Sæt f(x)=500 i den funktion du har fundet og løs den fremkomne ligning


Skriv et svar til: Hjælp til matematik; Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.