Matematik

bestem forskriften for f

14. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave: 

jeg har en voksende eksponentiel funktion. Grafen for f går igennem punkterne (0;4) og (3;32)

Bestem forskrift for f

Jeg vil bare se, om jeg har lavet den rigtigt:

a = x2-x1(sqrt)y2/y1   a = 3 - 0 (sqrt) 32/4   a = 8^1/3 = 2

b = y1/a^x1   b = 4/2^0 = 2

er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2015 af mathon

                 \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}

                 \frac{32}{4}=a^{3}              

                 2^3=a^{3}           

                 2=a     

.......

                 b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=\frac{4}{2^0}=\frac{4}{1}=4


Skriv et svar til: bestem forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.