Tysk

Tysk - flertal

15. maj 2015 af anonym005 - Niveau: 8. klasse

Hvordan oversætter man denne sætning?

Firmaet havde 5 vogne.

Mit bud: Die Firma hatte 5 Wagen.

Men er ikke helt sikker, for skal da ikke være "die" foran "Wagen" da det er fleretal.

Igår fik jeg hjælp på min tråd, med hvad "bøger" hedder på flertal. 

Personen skrev dette:

Buch=bog

Das Buch = bogen

Bücher = bøger

Die bücher = bøgerne

Gælder denne "regl" for alle ord? Er ret forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

Nej, bestemt ikke. Der er mange måder at danne flertal på på tysk.

Du må bruge en ordbog. Den vil fortælle dig hvad flertalsformen af et substantiv er.

De fleste navneord som ender på en -er eller -en, tilføjer intet i flertal.

Man kan ikke have både et talord og en artikel foran et substantiv

"Die Firma hatte 5 Wagen"  er helt i orden.


Svar #2
15. maj 2015 af anonym005

Tusind tak for svaret. :)


Skriv et svar til: Tysk - flertal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.