Matematik

Ensvinklede trekanter

16. maj 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med følgende opgave.

På figuren er tegnet 2 par ensvinklede trekanter. Bestem først længden b og derefter a og c.

Jeg har bestemt b=9,75 og a=5, men kan ikke finde ud af at bestemme c.

Jeg har vedhætet et billede af de ensvinklede trekanter.

Håber, at der er en som kan hjælpe.

På forhåndt tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2015 af mathon

                        \frac{c}{1{,}5}=\frac{5}{2}

                         c=\frac{5}{2}\cdot \frac{3}{2}=\frac{15}{4}=\frac{12}{4}+\frac{3}{4}=3\tfrac{3}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2015 af mathon

                         \frac{c}{c+1{,}5}=\frac{5}{5+2}           

                         \frac{c}{c+1{,}5-c}=\frac{5}{5+2-5}                                       

                         \frac{c}{1{,}5}=\frac{5}{2}

                         c=\frac{5}{2}\cdot \frac{3}{2}=\frac{15}{4}=\frac{12}{4}+\frac{3}{4}=3\tfrac{3}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj 2015 af mathon

da der
gælder:
                    \frac{a}{b}=\frac{c}{d}\Leftrightarrow \frac{a}{b-a}=\frac{c}{d-c}


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2015 af Soeffi

#0 ...Jeg har bestemt b=9,75 og a=5...

Må jeg se dine beregninger?


Svar #6
16. maj 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

Har vedhæftet beregninger

Vedhæftet fil:beregninger.pdf

Svar #7
16. maj 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

#4 forstår det ikke helt? er det fordi, at trekant nummer to vender omvendt ift. nummer 1?


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. maj 2015 af Soeffi

Prøv at skille trekanterne ad.

Vedhæftet fil:P5160005.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #9
17. maj 2015 af mathon

Fra folkeskolens geometrilærdom:

         En paralleltransversal i en trekant er et linjestykke, der forbinder to af siderne i trekanten og er parallel
         med trekantens tredje side.

         En paralleltransversal i en trekant deler de overskårne sider proportionalt.


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.