Engelsk

førdatid engelsk?

24. maj 2015 af 7klasse (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvis du skulle forklare hvad the present perfect (førdatid) til mig, og hvordan man anvender (førdatid), altså forklre det på engelsk


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

"present perfect" er ikke førdatid. Det er "perfektum"  eller på dansk "førnutid "som i

"er kommet - "har smilet" - har  drukket" - "er forsvundet".

Førdatid hedder på engelsk "past perfect"

In English:

The present perfect is a tense of a verb which describes an action that took place in the past with consequences for the present moment, e.g. "I have read the book"  (= now I know it) or "I have seen the film" (= now I'm familiar with it)

This tense is made by combining the present tense of "have" or "be" with the past, or second,  participle of the main verb. 


Svar #2
25. maj 2015 af 7klasse (Slettet)

jeg mente om du ville forklre past perfect altså førdatid og ikke førnutd:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

Du spurgte om "present perfect", og det er førnutid.

Past perfect is a tense that expresses an  event in the  past that took place before another event in the past.

Examples:

"When Peter arrived I had had my lunch "

"When Joan asked me to call Jack I had already done so "

Det samme gælder for dansk.


Svar #4
25. maj 2015 af 7klasse (Slettet)

jeg havde skrvet dette:

Vedhæftet fil:Verbs (engelsk).docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

Det er sådan set i orden, men noget rodet forklaret.


Svar #6
25. maj 2015 af 7klasse (Slettet)

vil du rette det?.-)


Svar #7
25. maj 2015 af 7klasse (Slettet)

skal fremlægge det  i morgen, så du må meget gerne hjæpe mig:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

The past participle in English  is formed by using an auxilliary verb  "(to) have" or "be(and) with the main verb (must be) in the second participle, such as "had eaten*"

(in a participle  eks. "eaten")

The past participle in English (will always be "had".) is always formed using the past then of "have" as auxiliary..

The past participle (its something which is earlier than the past tense.) is used about an action completed earlier than another action in the past.

Example, "he found out that I had lied to him."

As (you can) we see, we have "had" in the past tense  (perfect) and (we have the suffix on "ed") the main verb, "lied"  in the past (second)  participle


Svar #9
25. maj 2015 af 7klasse (Slettet)

mange tak! men hvad mener du paranteserne?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

Med undtagelse den sidste betyder de alle naturligvis at det der står i parentes, skal  fjernes.

Det der står i den sidste, er  er et alternativ til "past", dvs. at man kan sige enten "past participle" eller "second participle"


Svar #11
25. maj 2015 af 7klasse (Slettet)

så førdatd = past participle eller past perfect


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

N  E  J !!!

Fø'rdatid eller past perfect er en tid.

Past participle = kort tillægsform er en verbeform. Den bruges bl.a. til at danne førdatid med.


Skriv et svar til: førdatid engelsk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.