Matematik

Brøker med bogstaver

28. maj 2015 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lige startet på Matematik på fjernundervisning, og kan SLET ikke huske hvordan man forkorter en brøk med bogstav?

Jeg skal forkorte  \frac{a}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2015 af Heptan

Forkorter man med a fås 1/2

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2015 af PeterValberg

\frac{a}{2a}=\frac{1\cdot{\color{Red} a}}{2\cdot{\color{Red} a}}=\frac12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2015 af Therk

a skal behandles som ethvert andet tal:

Så en brøk

\frac a{2a}

lyder på:

Hvor mange a'er vil der være i hver bunke, hvis du skal dele dem ud i 2a bunker?

Du kan jo evt. her tage og splitte brøken op, hvis du kan huske regnereglerne:

\frac a{2a} = \frac{1\cdot a}{2\cdot a} = \frac 12 \cdot \frac aa

og nu er det måske mere klart? Der skal a i a bunker - det betyder en i hver bunke. Og det skal du tage halvdelen af!


Svar #4
28. maj 2015 af lottebc1 (Slettet)

Vil det så sige at svaret faktisk er  \frac{1}{2} ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2015 af PeterValberg

Ja
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brøker med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.