Matematik

flod

10. juni 2015 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figuren (som er vedhæftet) viser indtegnet i et koordinatsystem en bro over en flod. Den krumme del af broen har form som en parabel med ligningen

hvor x og y er målt i meter.

Parablen skærer førsteaksen i punkterne Q og R (se figur)

a) Bestem flodens bredde

Vejbanen ligger 12 meter over floden. Mellem vejbanen og den krumme del af broen er der lodrette stålstivere. Stålstiveren TU sidder 20 meter fra broens midte.

b) Bestem længden af stålstiveren TU.

ønsker gerne hjælp til disse opgaver, da jeg er lidt lost i dem

Vedhæftet fil: 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af SuneChr

Gangestykket giver 1/2 , men hvor blev broen af?


Svar #2
10. juni 2015 af sejt12 (Slettet)

undskyld glemte den her er den 


Svar #3
10. juni 2015 af sejt12 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2015 af SuneChr

Lad parablen have forskriften
f (x) = ax2 + b
Benyt symmetrien m.h.t. y-aksen.
Løs  f (x0) = 0  hvor R = (x0 ; 0)
|TU| = 12 - f (20)


Skriv et svar til: flod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.