Matematik

Bevise

14. juni 2015 af MillaGomez (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! 

Jeg ville høre, om der er en dygtig matematiker der kan finde ud af at bevise følgende udtryk: gy=aΔx

Jeg har kigget længe på det, men kommer desværre ikke frem til noget. 

Tak på forhånd. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2015 af SuneChr

I hvilken sammenhæng forekommer identiteten  gy = aΔx  og hvad betyder bestanddelene i ligningen?


Svar #2
14. juni 2015 af MillaGomez (Slettet)

Altså det er en eksponentiel udvikling. Her er a fremskrivningsfaktoren (en konstant).


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2015 af SuneChr

Man har
f (x) = bax
f (x + Δx) = bax + Δx = baxaΔx = aΔx·f (x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2015 af anonym000

Det kommer fra den sætning der siger at hvis x ændres med Δx, så ganges y m. aΔx.

Bevis

Lad os kigge på en eksponentielfunktion y=b·ax

Lad nu x være x1, og den tilhørende y-værdi vil vi betegne som y1.

Lad x1 vokse med Δx. Dette vil give os en anden y-værdi: y2. Lad os regne på det og se hvad der sker.

                                                              y= b·ax+Δx = b·ax1·aΔx = y1·aΔx

Ovenstående betyder hvis man lader x1 vokse med Δx, så ganges y1 med aΔx.

At man kalder aΔx for gy er fuldstændigt meningsløst. Bare ignorer dette.

- - -

...............


Skriv et svar til: Bevise

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.