Matematik

Genkende forskrift

23. juli 2015 af MosterEllen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan genkende denen forskrift f(x)=b*1,2^x+c. Gætter på, at 1,2 står på a's plads. Har selv ville gætte på en andengradspolynomie, men den passer heller ikke præcist der. Kan i genkende den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2015 af mette48 (Slettet)

f(x)=b*1,2x+c   er en eksponentialfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juli 2015 af Toonwire

Du har ret i, at a=1.2, men da det er denne konstante faktor der opløftes i et eller andet x:

f(x)=b\cdot a^x  har du med en eksponentialfunktion at gøre :)


Svar #3
23. juli 2015 af MosterEllen (Slettet)

Men hvorfor er der så et c i min funktion også?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juli 2015 af Toonwire

Der kan sagtens være et c i en eksponentialfunktion.
Det som c'et står for er, hvor meget "op/ned" grafen for funktionen ligger.

Uanset hvilket c der vælges går de alle mod ét fælles punkt (uendelig langt ude)

Prøv at se dette link - Det viser tre forskellige eksponentialfunktioner; hvor kun c varierer:
https://www.google.dk/search?btnG=1&pws=0&q=2*1.2%5Ex,2*1.2%5Ex%2B3,+2*1.2%5Ex-2&gws_rd=cr,ssl&ei=-i6xVaDjDcKHygPC_YawBg


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juli 2015 af mathon

Ved parallelforskydningen med parallelforskydninsvektor \overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} 0\\c \end{pmatrix}
føres grafen
for
                 y=b\cdot a^x  over i  y=b\cdot a^x+c


Skriv et svar til: Genkende forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.