Fysik

Snorkraft og trisse

24. juli 2015 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kunne jeg få lidt hjælp til denne vedhæftede opgaver?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juli 2015 af mette48 (Slettet)

Til venstre

Loddet hænger i en snor. Snorkraften F1 er 50*9,82 N.

Arbejdet er F1*h= 50*9,82 Nm

Til højre

Loddet hænger i 2 snore. Snorkraften F2er 50/2*9,82 N

Arbejdet er F2*h =50/2*9,82*4 Nm


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juli 2015 af mathon

                 a)
                          F_1=(50\; kg)\cdot \left(9{,}82\; \frac{N}{kg}\right)=491\; N

                          F_2=\frac{1}{2}\cdot (50\; kg)\cdot \left(9{,}82\; \frac{N}{kg}\right)=491\; N=245{,}5\; N

                 b)

                          I begge tilfælde udføres  arbejdet
                                                               
                                 A=982\; J        
                                                     =F_1\cdot (2\; m\; snor)=F_2\cdot (4\; m\; snor)=\frac{1}{2}\cdot F_1\cdot (4\; m\; snor)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2015 af Soeffi


Svar #4
24. juli 2015 af overkontroversiel (Slettet)

Hvorfor bliver der ganget med fire?

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juli 2015 af mette48 (Slettet)

Der bliver ganget med 4 fordi snoren skal trækkes 4 m for at hæve loddet 2 m.

Der udføres samme arbejde i de 2 tilfælde og man kan nøgels med at se på det arbejde, der skal udføres for at få loddet fra startstedet til slutstedet 2m højere og på den kraft tyngden på virker loddet med. 50*9,82*2 Nm


Skriv et svar til: Snorkraft og trisse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.