Matematik

Reducering

12. august 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe mig med denne reducering? 

(P-2q)^2 +4pq - p^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2015 af mathon

brug kvadratsætningen:

                                                    (a-b)^2=a^2-2ab+b^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2015 af Soeffi

#0 Nogen, der kan hjælpe mig med denne reducering? 

(P-2q)^2 +4pq - p^2 

Du kan bruge CAS:


Svar #3
12. august 2015 af LouiseJense (Slettet)

Kan jeg få en udregning? tror det ville hjælpe mere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2015 af Shaolina (Slettet)

(p-2q)^2 +4pq - p^2

(p-2q)(p-2q) +4pq - p^2

p^2 + 4q^2 - 2pq - 2pq + 4pq - p^2

p^2 + 4q^2 - 4pq + 4pq - p^2

4q^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2015 af Soeffi

#4 Med farvekode:

{\color{Red} (p-2q)^2} +{\color{Blue} 4pq - p^2}

=

{\color{Red} (p-2q)(p-2q)} +{\color{Blue} 4pq - p^2}

=

{\color{Red} p^2 + 4q^2 - 4pq }+ {\color{Blue} 4pq - p^2}

=

{\color{Red} 4q^2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2015 af mette48 (Slettet)

#5   pilene burde være lighedstegn


Svar #7
12. august 2015 af LouiseJense (Slettet)

Tusind tak, men hvordan kommer 4pq i den anden sidste sætning? FOrdi i den anden sidste sætning, der ganger du jo parenteserne sammen, hvordan kommer "-4pq" ind? :) håber du kan forklare 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. august 2015 af Soeffi

#5
{\color{Red} (p-2q)^2} +{\color{Blue} 4pq - p^2}=
{\color{Red} (p-2q)}{\color{DarkGreen} (p-2q)} +{\color{Blue} 4pq - p^2}=
{\color{Red} p} \cdot {\color{DarkGreen} p} - {\color{Red} p} \cdot {\color{DarkGreen} 2q} - {\color{Red} 2q}\cdot {\color{DarkGreen} p} + {\color{Red} 2q}\cdot {\color{DarkGreen} 2q} + {\color{Blue} 4pq - p^2}=
{\color{Red} 4q^2}

Svar #9
12. august 2015 af LouiseJense (Slettet)

tusind tak, det var meget hjælpende :) 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.