Matematik

Brøkregneregler

20. august 2015 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, 

jeg er tvil om, hvorfor disse to udtryk ikke er den samme?

1/2/1/2 (skrevet op i brøk)= 1/4 

Men er 1/2/1/2 = 0,5/0,5 ??? 

For hvis man indtaster 0,5/0,5 ind i en lommerregner, får man 1 som resultat, hvilket jo ikke er det samme som 1/2/1/2? 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af Stats

( a/b )/( c/d ) = ( a/b ) * ( d/c )

Resultatet er 1
- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

((1/2)/1)/2 = (0,5/1)/2 = 0,5/2 = 0,25

(1/2)/(1/2) = 0,5/0,5 = 1

Altså hvis du bare regner fra den ene ende til den anden, dvs. 1 divideret med 2 og så dividerer dette resultat med 1 og tilsidst dividerer med 2, så får du 1/4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2015 af mette48 (Slettet)

1/2/1/2  hvordan skal det læses?

½ / ½ = 1

eller som #2 skriver

((1/2)/1)/2 = (1/2)/2 = 1/4


Skriv et svar til: Brøkregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.