Matematik

Hjælp til mat!

21. august 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg står med en opgave, der lyder:

Reducér (a + b)(a - b) + b2

Hvis nogen gad hjælpe mig på vej (gerne med forklaring) ville det være fantastisk?!! :D

Jeg har aldrig rigtig været god til at reducére og mangler derfor en lille "vejledning" af en art, atlså hvad jeg starter med at gøre og hvordan eller blot nogle små tips, der gør det nemmere, ville det være super :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2015 af PeterValberg

(a + b)(a - b) + b= a2 - ab + ba  - b2 + b2 = ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2015 af VTP

    ( a + b) (a - b) + b2

=  a- ab + ab - b+ b2 (parenteserne ganges ud og der forkortes)

= a2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2015 af mathon

(a+b)(a-b)   ganger man ikke ud hver gang, man møder det, men lærer sig

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

Når du lægger b^2 til
får du:
(a+b)(a-b)+b^2=a^2-b^2+b^2=a^2

Det bruges ofte fra højre mod venstre:

a^2=(a-b)(a+b)+b^2

f. eks.
            35^2=(35-5)(35+5)+5^2=30\cdot 40+25=1225

            62^2=60\cdot 64+2^2=10\cdot (6\cdot 64)+4=3840+4=3844

            49^2=50\cdot 48+1^2=100\cdot 24+1=2401


                


Svar #4
21. august 2015 af yasminadem (Slettet)

Tak til alle! :D


Skriv et svar til: Hjælp til mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.