Matematik

Potensregning

21. august 2015 af jes86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er igang med et stykke hvor lommeregner og jeg ikke er enig: ). Jeg kan ikke se hvor jeg selv er gal på den. Håber i kan hjælpe. Jeg har vedhæfte et billed af mine ud regninger 

Vedhæftet fil: a.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2015 af Stats

( -3-2·6-2 )/90-2 = ( (-3·6)/90 )-2 = (-18/90)-2

Dertil deler jeg med 18 i tæller og nævner

(-1/5)-2 = 1/ [ (-1/5)2 ] = 1/ [ (-1)2/52 ] = 1 / ( 1 / 25 ) = 25

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2015 af Stats

Du kan heller ikke ignorer potensen (902/182) = (90/18)2 ≠ 90/18

for at gøre det "mere" simpelt kan det "forklares" med 1/2

12/22 = (1/2)2 ≠ 1/2          ---- 0.52 ≠ 0.5
12/22 = (1/2)2 = 1/4         ---- 0.52 = 0.25

eller

22 = 22/12 = (2/1)2 ≠ 2
22 = 22/12 = (2/1)2 = 4

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
21. august 2015 af jes86 (Slettet)

Tak Dennis. det hjalp rigtig meget: )


Svar #4
21. august 2015 af jes86 (Slettet)

Dennis jeg har vedhæfte et stykke mere. jeg håber også du kan hjælpe med denne 

Vedhæftet fil:a1.png

Svar #5
21. august 2015 af jes86 (Slettet)

Jeg har selv fundet ud af den: )


Skriv et svar til: Potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.