Matematik

Lagrande

26. august 2015 af Velella (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave med lagrande metoden, Hvor jeg skal finde de stationære værdier af z:

Jeg kender opgaven: z=x*y begrænset af x+2y=2

Her er mine udregninger og hvor jeg sidder fast:

z=x*y*\lambda *(2-x-2y))

Vi finder de partielt differentierede:

z_\lambda =2-x-2y=0

z_x=y-\lambda =0

z_y=x-2\lambda =0

Jeg skal nu igang med at bruge dem til at eliminere hinanden med og jeg kan se nogen løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2015 af Keal (Slettet)

Det hedder Lagrange metoden - ikke "lagrande". Du har skrevet din Lagrange funktion forkert op.

Isolér y i zx=0 og x i zy=0. Substituér resultatet ind i zλ=0 og bestem λ.


Svar #2
27. august 2015 af Velella (Slettet)

ohhh sådan gør man.. Takker!


Skriv et svar til: Lagrande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.