Matematik

0-reglen

05. september 2015 af Phil2992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med, at løse følgende ligning vha. 0-reglen?

1/a x - b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2015 af SuneChr

Nulreglen kan kun anvendes for produkter. Ikke summer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2015 af StoreNord

Nej vel?  Mon trådstarteren virkelig mener:

\frac{1}{a}x-b=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Hvordan ser opgaven ud. Har du skrevet rigtigt af?


Svar #4
05. september 2015 af Phil2992 (Slettet)

Den ser sådan ud, c'eren
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2015 af StoreNord

Er dette ikke en løsning?

\frac{1}{a}x-b=0\Leftrightarrow \frac{1}{a}(x-ab)\Leftrightarrow x(\frac{1}{a}-\frac{b}{x});x\neq 0 \Leftrightarrow ax-ab=0\; \Leftrightarrow \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; ax=ab\Leftrightarrow x=\frac{ab}{b} \Leftrightarrow x=b

Det med 0-reglen er vist en and.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2015 af SuneChr

# 5
Rap, - rap. Den forstår jeg godt.
Hvis trådstarter ikke er helt med på rap'en, så er det et lille andespil, som kører på:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1622844#1622916
# 0 og 4
Nu står der jo ikke noget i opgave 6 om, at a) og c)  s k a l   løses v.h.a. nulreglen?
De tre ligningstyper skal der individuelt tages stilling til, hvordan de gribes an.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

#5 er forkert.

Læg b til på begge sider af lighedstegnet og gang med a på begge sider af lighedstegnet:

\frac{1}{a}x-b=0 \Leftrightarrow \frac{1}{a}x=b \Leftrightarrow x=ab


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2015 af Therk

#5: I LaTeX-editoren, brug evt. klassen align* for overskuelighed med mange hviss'ere.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2015 af StoreNord

#7

Ja, jeg ser at mit halted og gik forkert.

#8

Det må jeg prøve næste gang. Ved du også hvordan man laver linjeskift i LaTex?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

I LaTeX laves linieskift med \\.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2015 af StoreNord

Tak, det er dejligt at vide.

gdgfdgd\\ ogiiogp\\ grsdg\\

Men hvordan får jeg så indrykning?


Svar #12
06. september 2015 af Phil2992 (Slettet)

Tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2015 af Therk

#11:

Brug fx align*-klassen til at "aligne" med \ampersand-symbolet ("&")

\begin{align*}
x+y & = 40 \\
x \cdot y & = -200
\end{align*}

Sammenlignet med

\begin{align*}
& x+y  = 40 \\
x\cdot y = -200 &
\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Jeg tror vi skal henvise LaTeXdiskutionen til en anden tråd under "LaTeX". Den hører faktisk ikke hjemme her.


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. september 2015 af StoreNord

#13 Stor tak

#14 Det forstår jeg godt. Men som relativt ny her på Studieportalen ved jeg ikke, hvor jeg ellers skulle spørge. Mange af de spørgende elever kunne også have brug for noget vejledning i LaTex (og Geogebra, og deres CAD lomeregner).


Skriv et svar til: 0-reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.