Matematik

Problem med i anden

05. september 2015 af Anne60 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen!

Jeg kan ikke løse ligningen 8x-2x2=0,da jeg kan ikke huske hvordan man fjerner i anden, så der stadig er ligevægt på begge sider.

Jeg håber nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2015 af Heptan

Prøv at dividere med x på alle led


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2015 af StoreNord

#1 Det giver kun den ene løsning. 0 er også løsning!

man skal hellere finde diskriminanten.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af Heptan

Det har du ret i. Det smarteste er nok at sætte x udenfor en parentes og benytte nulreglen.

x(8 - 2x) = 0

Heraf ses at   x = 0 ∨ x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2015 af StoreNord

Jah, man det er nu godt med lidt rutine med det andet. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det er bedst af benytte løsningen i #3. Brug af formlen med diskriminanten er at skyde gråspurve med kanoner. Det er rigtigt, at man skal øve den generelle form, men man skal også øve de simplere former som den vi har her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2015 af StoreNord

Det var åbenbart ikke simpelt fra starten, for var tråden ikke startet.  :)

Men det er rigtigt, at man bør også have fuglebøssen med på elefantjagt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2015 af SuneChr

# 6
Fuglebøssen skal måske også tages i an(d)vendelse til andejagten i anden, xand ?


Skriv et svar til: Problem med i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.