Matematik

Bestem vinkel og længder

05. september 2015 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven på side 2 er meget svær synes jeg.. Nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvordan man skal løse opgaverne?

Tak

Vedhæftet fil: Aflevering2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2015 af StoreNord

Opgave 22:

Sumvektoren er vel bare summen af vektorerne, og differensvektoren er vel bare differensen af vektorerne.

Deres længder beregnes med Pythagoras.


Svar #2
05. september 2015 af jihudsif (Slettet)

Det er opgaven på side 2 jeg skal have hjælp til altså den side med figur 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af StoreNord

Den side med figuren på er altså side 3 af 7. Det står selv øverst på siden!!!!  :)

Taghøjden stiger på de 6 vandrette meter mellem A og C 4 meter. Du har altså en retvinklet trekant med en lodret katete på 4 og en vandret på 6. Så kan du vel nok beregne vinkel v, som kaldes taghældningen.


Svar #4
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

Okay så er det min fejl, men kan du hjælpe mig med opgaven så? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2015 af StoreNord

ja se #4   :)


Svar #6
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

den lodrette katete på 4 kan jeg ikke finde - hvad er det der er 4? vinkel v hvilken er det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2015 af StoreNord

Min fejl. Den er jo 4,5-2,5=2 meter


Svar #8
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

så vi har en vinkel der er 90 og 2 kateter der er 6 og 4 ikke? Hvad skal vi så beregne, hvad skal vi bruge for at finde vinklen? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2015 af StoreNord

tangens-formelen:

tan(v)=modstående katete/hosliggende katete.

tan(v) = 2/4=1/3                          medfører at                       v=tan-1(1/3) =18,4 grader.


Svar #10
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

så det er tg(v) = 6/4 = 3/2 ? 

sådan eller


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2015 af StoreNord

Nååh?


Svar #12
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

hmm hvor får du 2 og 4 fra?

Var kateterne ikke 6 og 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2015 af StoreNord

Nå nu vrøvler jeg igen. Den vandrette katete, loftet, er 6 og tagrummets højde er 2. Du har helt ret.  :)

Men du skal altså tage tan-1(2/6).  Basta


Svar #14
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

Okay.

Den med bestem vinkel u og z - hvordan er den så er lidt i tvivl nemlig?


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2015 af StoreNord

Me too

Jeg har flere ideer, men søger den bedste vej at gå.

Mærkeligt nok kan jeg bedre svare på c. Det er 1,5 meter.


Svar #16
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

hvordan har du fået det til at være 1,5 meter? hvordan gør du?


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2015 af StoreNord

Jeg snakker vist for meget, men jeg har prøvet at forlænge bygningen ud mod venstre, så det bliver en trekant.

Så er forholdet mellem den venstre del af grundlinjen og hele grundlinjen det samme som forholdet mellem 2,5 og (2,5+2). Altså x/(x+5)=2,5/4,5 <=> x=7,5

Så er hele grundlinjen 7,5+6=13, så svaret på c må være 1 meter.


Svar #18
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

Jeg forstår det ikke  - for talene er da ikke korrekte? 

x= 7.5 

7,5+6=13 så giver svaret på c 1 meter? Hvordan kan det lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. september 2015 af StoreNord

Jo det sidste jeg skrev er rigtigt nok. 1 meter. Vil du ikke give mig ret i det?


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. september 2015 af StoreNord

vinkel z = 41,6 grader.  :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.