Matematik

Logaritmer

07. september 2015 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen, som kan hjælpe mig med et par logaritme-stykker? Har prøvet så godt jeg nu kan med at udregne dem EKSAKT, men resten kludrer for mig. Opgave a er jeg blank på, og i b'eren kan jeg ikke komme videre. Opgaven er vedhæftet.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Logaritmer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2015 af Stats

Logaritmer.PNG

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2015 af StoreNord

\ln(e^x) = x

I a):   divider med 3 på begge sider

         Tag ln på begge sider

I b):   


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2015 af Stats

Isoler x

3·e-x = 12                                           Funktionen opskrives
e-x = 12/3                                           Der deles med 3 på begge sider af lighedstegnet.
e-x = 4                                                12/3 reduceres til 4
ln( e-x ) = ln(4)                                    Der tages logaritmen på begge sider af lighedstegnet.
-x·ln(e) = ln(22)                                   ln funktionen har den evne, at kunne trække potenser ned. Denne                                                                  "evne" udnyttes, da vi gerne vil isolere x. Vi udnytter derfor også,                                                                    at 4 = 2·2 = 22, da vi kan trække potensen 2, ned.
-x·1 = 2·ln(2)                                      Potensen 2 er trukket ned. Dertil ved vi, at ln(e) = 1
x = -1·2·ln(2)                                      Der deles med -1 på begge sider af lighedstegnet.

Prøv så igen.. :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
07. september 2015 af Pizzaglad (Slettet)

Tak :) Men jeg ved stadig ikke, hvordan jeg kommer videre med b'eren. Sidder stadig fast i -x. Hvordan får jeg den i positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2015 af StoreNord

\ln(e^x) = x

I a):   divider med 3 på begge sider

         Tag ln på begge sider

I b):   Tag ln på begge sider. bemærk venstre side består af tre faktorer.

ln(et produkt er ln(den ene faktor) +ln(den anden faktor+ln(den tredje faktor)


Svar #6
07. september 2015 af Pizzaglad (Slettet)

Er det her så rigtigt?

Vedhæftet fil:log.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2015 af StoreNord

Efter at have konsulteret min lommeregner kan jaf vi har fået det samme, nemlig 0.15270213961

Exakt har jeg fået     x=ln3+1-ln7


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2015 af Stats

log.PNG

Du skal huske at dele med (-1) på begge sider af lighedstegnet.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.