Matematik

diskriminant

08. september 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme et udtryk for diskriminanten for hvert af følgende andengradspolynomier:

a) mx2 + n2+1

b)3cx2+ cx +c

ved at formlen for diskriminanten er d= b2 - 4ac, men har lidt svært ved at finde ud af hvad der er a, b og c nu hvor det er skrevet i bogstaver. Håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af mathon

    a)
          a=m
          b=0
          c=(n^2+1)

b)
          a=3c
          b=c
          c=c


Svar #2
08. september 2015 af carlpeder (Slettet)

så den hedder d = 0 - 4*m * n


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2015 af mathon

så den hedder  d=0-4\cdot m\cdot (n^2+1)


Svar #4
08. september 2015 af carlpeder (Slettet)

okay så forstår jeg, tak for hjælpen 


Skriv et svar til: diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.