Matematik

vektorprojektion

09. september 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogen der kan hjælpe med den vedhæftede opgave..

får selv

b_a = ( 7 , -7) og a_b = (6 , 6,5)  

           

Vedhæftet fil: øvelse 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af mathon

                                \overrightarrow{b_a}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |^2}\cdot \overrightarrow{a}

                                \overrightarrow{a_b}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{b} \right |^2}\cdot \overrightarrow{b}


Svar #2
09. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Det er noget der skal aflæses på figuren nemlig

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2015 af mathon

…men aflæsningerne skal være i overensstemmelse med ovenstående.


Svar #4
09. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Kan bare ikke se hvordan det skal aflæses :(

Svar #5
09. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

kan det så være at man skal gå 1 hen og 7 op.. altså (1,7) ? for b's projektion på a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2015 af mathon

Den ene vektors vinkelspids projiceres på den anden vektor og omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2015 af mathon

                               \overrightarrow{b_a}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |^2}\cdot \overrightarrow{a} =\frac{30}{45}\cdot \overrightarrow{a}=\mathbf{\color{Red} \frac{2}{3}} \cdot\overrightarrow{a}\approx \mathbf{\color{Red} 0{,}67}\cdot \overrightarrow{a}

                                \overrightarrow{a_b}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{b} \right |^2}\cdot \overrightarrow{b}=\frac{30}{65}\cdot \overrightarrow{b}=\mathbf{\color{Red} \frac{6}{13}}\cdot \overrightarrow{b}\approx \mathbf{\color{Red} 0{,}46}\cdot \overrightarrow{b}


Skriv et svar til: vektorprojektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.