Matematik

Omskrivning af formlen

09. september 2015 af karenvivild (Slettet) - Niveau: A-niveau

V=(B*X)/(C+X), 

Jeg ønsker at omskrive ovenstående formel: 

til nedenstående formel, men kan ikke finde ud af, hvordan man med matematiske regneregler kan komme frem til den nedenstående formel? Kan i hjælpe mig med udregninger?

1/V=1/B+(C/B)*1/X


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af peter lind

Tag den reciprokke på begge sider af lighedstegnet. Gennemfør divisionen med BX i hver af ledden på højre side


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2015 af Therk

Din formel:

V = \frac {B\cdot C}{C+X}

1)  Gang begge sider med (C+X).

2)  Divider begge sider med V.

3) Divider begge sider med B·C.

4) Husk at C/C = 1. Så er du i hus.


Svar #3
11. september 2015 af karenvivild (Slettet)

Ej hvor er det dejligt, at det giver mening nu! Tusinde tak skal du have


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2015 af Therk

Jeg er glad for at kunne være til hjælp!


Skriv et svar til: Omskrivning af formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.