Matematik

finde nulpunkter

09. september 2015 af multi19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kunne være dejligt hvis der var en der ville hjælpe 

Der er givet funktionen f(x)= -x^2 + 2x +3

a) Bestem nulpunkter for funktionen.

b) Bestem koordinatsættet til grafens toppunkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af Therk

Hvad har du prøvet? :)


Svar #2
09. september 2015 af multi19 (Slettet)

andengradsligning men det kan jo ikke passe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2015 af PeterValberg

#2 hvorfor ikke?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. september 2015 af multi19 (Slettet)

så kan jeg bare ikke få det til at hænge sammen


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2015 af PeterValberg

Hvis du med nulpunkter mener rødderne (grafens skæringspunkter med x-aksen)
så skal du løse andengradsligningen:

-x2 + 2x + 3 = 0

hvilket har løsningerne:      x = -1   v   x = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2015 af PeterValberg

Toppunktet Tp for parablen y = ax2 + bx + c
kan bestemmes som:

T_p\left(\frac{-b}{2a};\frac{-d}{4a} \right )

hvor d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2015 af mathon

eller
             T=(x_T;y_T)=\left ( \frac{rod_1+rod_2}{2}\, ;c-a(x_T)^2 \right )

             T=(x_T;y_T)=\left ( 1\, ;3-(-1)(1)^2 \right )=(1;4)


Skriv et svar til: finde nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.