Matematik

Andengradspolynium

11. september 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med dene opgave :)

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2015 af StoreNord

Differentier f og find ud af, hvor f' er nul. Dèr har funktionen nemlig maximum.


Svar #2
11. september 2015 af hellokitty3

Vi har ikke lært at differentier. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2015 af peter lind

Find toppunktet fpr parablen


Svar #4
11. september 2015 af hellokitty3

hvad skal jeg så`


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2015 af peter lind

x koordinaten for toppunktet vil være antal t-shirts, der giver den største fortjeneste, y værdien vil angive fortjenesten. Lav evt. en graf for funktionen


Svar #6
11. september 2015 af hellokitty3

Okay, mange tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2015 af Soeffi

En lille online butik trykker og sælger t-shirts med logo. Antal t-shirts som butikken sælger om ugen betegnes x, og overskuddet ved tryk og salg af x t-shirts betegnes f(x).

Forskriften for f(x) lyder f(x) = -0,5·x^2 + 75·x - 20

Hvor mange t-shirts skal butikken trykke og sælge om ugen for at få det største overskud, og hvor stort er dette overskud?

Maksimum findes ved at sætte f'(x)=0.

f'(x) = -x + 75, som er nul for x=75. Det er et maksimum, fordi f(x) er et "surt" andengradspolynomium (a < 0), der vender toppunktet opad.


Svar #8
11. september 2015 af hellokitty3

Tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2015 af 123434 (Slettet)

Kort om differentiering

(xn)'=n*xn-1

(a)'=0

(ax)'=a

f(x)=-0,5x2+75x-20

For at bestemme maksimum, altså der hvor overskuddet er størst, og parabelens toppunkt, sætter man f'(x)=0

Vi differentiere udtrykket og sætter det lig med 0

f'(x)=2*-0,5*x2-1+75=0

f'(x)=-x+75=0

-x+75=0

-x+75-75=0-75

-x=-75

-x/-1=-75/-1

x=75

For at tjekke om det passer skal vi lave en monotonitabel

x             70            75        80

f'(x)         +              0          -

Grafen stiger, rammer sit maksium, altså højeste punkt i x=75, hvorefter den falder. Ud fra grafens forløb kan vi konkludere, at man får den største fortjeneste ved sælge 75 T-shirts om ugen.


Svar #10
11. september 2015 af hellokitty3

Okay tak. ??????

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2015 af mathon

           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f(x)=-\frac{1}{2 }x^2+75x-20=-\frac{1}{2}\left ( x^2-150x \right )-20=-\frac{1}{2}\left ( (x-75)^2-5625 \right )-20=

                                     -\frac{1}{2}(x-75)^2+2792{,}5


Skriv et svar til: Andengradspolynium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.