Matematik

vektorregning

14. september 2015 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg ville lige høre, om der var en, som kunne hjælpe mig med vedhæftede opgave vedrørende vektorer?

Mvh,
Mogensen

Vedhæftet fil: vektor.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2015 af peter lind

Hvis du kalder det andet punkt for B er vektor AB en retningsvektor for l og tværvktoren til AB er normalvektor til l


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af funked (Slettet)

side 11 i stx matematisk formel samling a


Svar #4
14. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

#2 og #3

Jamen, jeg forstår det ikke. ):


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2015 af funked (Slettet)

(-4,-6) og (3,4) er to punkter i et koordinatsystem forstil dig så at en streg der forbinder de to punkter er vektoren AB, i den førnævnte formel samling vil du kunne se at kordinatsættet for vektor AB = (x2-x1, y2-y1)

AB=(3--4,4--6)

AB=(7,10) Som peter lind beskrev vil du så kunne bruge tværvektoren som normalen til vektor AB


Svar #6
14. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

Og hvad er AB=(7,10)? Retningsvektoren? Og hvordan finder jeg normalvektoren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2015 af peter lind

se #1


Svar #8
14. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

#7

Okay, så AB=(7,10) er retningsvektoren for l, men hvordan finder jeg tværvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2015 af funked (Slettet)

Det er retningsvektoren.. Normalvektoren/Tværvektoren er den vektor der står vinkelret ind på retningsvektoren.. Sjovt nok står der i en formel samling, hvordan den defineres Tværvektoren= (-a2,a1


Svar #10
14. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

#9

-a_{2}, a_{1}

men hvad er a1 og a2? Hvor finder jeg disse værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2015 af funked (Slettet)

Hvis du vil lære matematik på a-niveau bliver du nødt til enten at følge med i undervisningen eller åbne en bog og læse i den...

Koordinatsættet for vektor a=(a1,a2) i dit tilfælde er AB =(a1,a2) = (7,10) 


Svar #12
14. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

Sorry, vi er bare lige startet på emnet, og jeg er også lidt træt og stresset..

men

hvis vi nu har ab=(7,10)

så må vores tværvektor vel bare være:

ab med en hat ovenover=(-10, 7)

og dette er normalvektoren til l, ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2015 af funked (Slettet)

Ja, det er korrekt forstået..

Hvis du ikke har en formelsamling bliver du nødt til at anskaffe dig en.. Jeg har med fordel brugt den billigeste "Matematisk formelsamling A STX" 

I opg 2 hvor du skal finde y= ax+b fandt jeg det nemmest først at finde hældningskoefficenten a vha a=(y2-y1)/(x2-x1) og så vælge et af punkterne (x1,y1) eller (x2,y2) og indsætte i y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2015 af mathon

a)
       En retningsvektor \overrightarrow{r} er parallel med linjen dvs har både sit begyndelsespunkt og sit endepunkt på l.

       En normalvektor til l
       er
                           \overrightarrow{n}=\widehat{\overrightarrow{r}}


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2015 af mathon

så du har

                   \overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 7\\10 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -10\\7 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.