Matematik

Isoler en ligning

16. september 2015 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal isolere en ligning og er helt "lost"!

Isoler k i ligningen (/ = brøkstreg): 1/U = 1/hh + B/k + 1/hc 

Plus er der nogen som har nogle gode regneregler til at isolere en ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1/U = 1/hh + B/k + 1/hc  <=>

B/k = 1/U - 1/hh - 1/hc  <=>

k/B = 1/( 1/U - 1/hh - 1/hc)  <=>

k = B/( 1/U - 1/hh - 1/hc)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2015 af andersenxD (Slettet)

Det gælder om at få samlet alle udtryk der indeholder B på den ene side, hvorefter de sidste parametre (ofte) kan multipliceres væk

1/U = 1/hh + B/k + 1/hc

=
1/U - 1/hh - 1/hc =  B/k

=
k = B/(1/U - 1/hh - 1/hc)


Skriv et svar til: Isoler en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.