Matematik

potensregneregler

19. september 2015 af Mallingg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

er der nogen der lige kan hjælpe mig med disse to?

Jeg synes de er lidt underlige og ved ikke hvilke potenregneregler jeg skal bruge for at reducere dem?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2015 af Soeffi

#0. Den første skal du opløse i primfaktorer: 25 = 52.125 = 53.

Den anden skal forstås som 2 opløftet i 32 = 9.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af peter lind

først omregn 25 og 125 til formen 5n Brug dernæst at (5n)m = 5n*m.Dernæst kan du bruge at an*am = an+m og an/am = an-m


Svar #4
19. september 2015 af Mallingg (Slettet)

Jeg kan ikke finde nogen potensregneregel hvor følgende gælder: a^n/b^m

skal k: bare forstås ligesom regneregel 3? altså (2^3)^2


Svar #5
19. september 2015 af Mallingg (Slettet)

kan i ikke linke til en side hvor det er bedre forklaret. kender nemlig kun 5 potensregneregler. og er ikke god til at kombinere dem.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2015 af peter lind

#4  Der findes ikke nogen potensregler, der indeholder an/bm

se https://da.wikipedia.org/wiki/Potens_%28matematik%29


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2015 af mathon

Der er kun omtalt 3 potensregler i #3.


Svar #8
19. september 2015 af Mallingg (Slettet)

ej, tak for linket til potenser. det kunne jeg slet ikke finde selv..


Svar #9
19. september 2015 af Mallingg (Slettet)

Er der ikke en der kan skrive hvordan i regnes. jeg mener i ikke-prosatekst.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2015 af mathon

 i)

              \frac{(5^3)^3}{(5^2)^4\cdot 5^3}=\frac{5^{3\cdot 3}}{5^{2\cdot 4}\cdot 5^3}=\frac{5^9}{5^8\cdot 5^3}=\frac{5^9}{5^{8+3}}=\frac{5^9}{5^{11}}=5^{9-11}=5^{-2}


Skriv et svar til: potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.