Matematik

Kombinatorik

19. september 2015 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Test1.png

Hvis vi har m1 = 3 (rød farve) og m2 = 2 (grøn farve), så er der 5!/(3! 2!) = 10 mulige måder. Men når jeg skal teste det grafisk, kan jeg kun lave 8 måder. Se billede i #1. Hvad mangler jeg?

Vedhæftet fil: Test1.png

Svar #1
19. september 2015 af YesMe (Slettet)

test2.png

Vedhæftet fil:test2.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har r = 2 skåle, med m1 = 3 bolde i skål 1 og m2 = 2 bolde i skål 2. Hvis vi nummererer boldene 1 til 5, så kan de fordeles sådan:

Skål 1 | Skål 2

3,4,5 | 1,2

2,4,5 | 1,3

2,3,5 | 1,4

2,3,4 | 1,5

1,4,5 | 2,3

1,4,5 | 2,4

1,3,4 | 2,5

1,2,5 | 3,4

1,2,4 | 3,5

1,2,3 | 4,5


Svar #3
19. september 2015 af YesMe (Slettet)

#1

Det ser mere overskuelig ud end jeg havde troet. Tak.


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.