Matematik

Omskrivning

20. september 2015 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej

Jeg skal omskrive dette stykke ved brug af kvadratsætningerne:

x^2 - 10x + 25

Men jeg kan ikke rigtig huske hvordan man gør...nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af Stats

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bruge den kvadratsætning, der siger

(a - b)2 = a2 - 2ab + b2


Svar #3
20. september 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Og hvordan gør jeg lige præcis? Hvad skal være a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2015 af Stats

x2 - 10x + 25
a2 - 2ab + b2

Kan også skrives som:

x2 - 2·x·5 + 52
a2 - 2ab + b2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Du kan se, at stykket kan tilegne sig følgende form: a2−2ab+b2

Indsæt nu, at a=x og b=5.

Således finder du at; x2−2*x*5+52

Anvend nu at; (a−b)2=a2−2ab+b2

Reslutatet er altså: (x−5)


Svar #6
20. september 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Hvordan beregner man så videre? Altså hvad gør man? Er helt på bar bund...

Svar #7
20. september 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Forstår det stadig ikke helt :/

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Det handler om, at du skal kunne identificere de forskellige led i kvadratsætningerne. Læs nedenstående, og se herefter på svar 4 & 5.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan heller ikke rigtigt regne dig frem til resultatet. Meningen er, at du skal lære kvadratsætningen

(a - b)2 = a2 - 2ab + b2

så godt udenad, at når du ser udtrykket

x2 - 10x + 25

så kan du med det samme se, at det ligner noget, du kender. Ved at sammenligne udtrykket med højresiden i kvadratsætningen

x2 - 10x + 25

a2 - 2ab + b2

kan du se, at hvis vi lader a=x og b=5, så er det det samme, der står. Så du har

x2 - 10x + 25 = (x - 5)2


Svar #10
20. september 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Okay tak!

Hvad med denne her så:

x^2 - 25

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Vi anvender nedenstående:

a2−b2=(a+b)(a−b)

Vi finder, at a=x & b=5

x2−52

Omskrives til:

(x+5)(x−5)


Svar #12
20. september 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Hvorfor er det netop 5, som vi anvender som b?

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Fordi 5^2=25, forstår du det? 


Svar #14
20. september 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Når ja nu er jeg med :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der er tre kvadratsætninger, som man helst skal lære udenad:

(a + b)2 = a2 + 2ab + b2

(a - b)2 = a2 - 2ab + b2

(a + b)(a - b) = a2 - b2


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.