Matematik

Brøkregning

22. september 2015 af xxhejmeddig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Vi sidder og laver matematik aflevering, der er dog en opgave jeg er i tvivl om, det er brøkregning, dvs. 2 brøker der skal lægges sammen..

Brøken er vedhæftet som billede


Tak for hjælpen på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af mathon

             Skærmbillede 2015-09-22 20.03.40.png

                   \frac{12x-5}{2(x-2)}+\frac{10+6x}{x-2}

                   \frac{12x-5}{2(x-2)}+\frac{2\cdot (10+6x)}{2\cdot(x-2)}=\frac{12x-5+20+12x}{2(x-2)}=\frac{24x+15}{2(x-2)}=\frac{3(8x+5)}{2(x-2)}

                  


Svar #2
22. september 2015 af xxhejmeddig (Slettet)

Tak for svar :)

Det er også sådan jeg har regnet den ud..

nu kommer der nok et dumt spørgsmål, men hvorfor forsvinder 4 tallet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af mette48 (Slettet)

4 tallet forsvinder da ikke

prøv at gange nævneren ud, så har du 4-tallet fremme igen


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.